Elkészítés: A fűszereket és a mézet egy üvegbe tesszük. Hozzáöntünk kb. 3 dl bort (vörösbor a legjobb), majd addig rázogatjuk, míg a méz teljesen feloldódik. Ekkor a maradék bort is hozzátöltjük. Parafadugóval az üveget lezárjuk (akkor az ideális, ha pont beleér a borba), majd folyékony gyertyaviasszal alaposan bevonjuk a dugót és az illesztést. Erre azért van szükség, hogy lehetőleg légmentesen záródjon az üveg.
Sötét, hűvös helyen - de nem hűtőszekrényben - érleljük. Lehetőség szerint ne rázzuk fel, mert az alján keletkezett üledék rontja a bor színét és élvezeti értékét. Akkor lesz a legfinomabb, ha legalább 3-4 hónappal a fogyasztás előtt elkészítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.