Elkészítés: Egy tésztaszűrőt duplán kibélelünk konyhai törlőpapírral, majd egy edény tetejére tesszük, lényeg, hogy ne érjen bele az alja - legjobb erre egy kisebb fazék. A joghurtot alaposan felkeverjük, hozzáadjuk az édesítőszer és a vanília-aromát, és beleöntjük a tésztaszűrőbe. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ez alatt az idő alatt a leve kicsepeg belőle, és csak a finom, lágy, krémszerűen sűrű joghurt marad. Belekeverjük a fahéjat, a reszelt citromhéjjat a gyömbért, és alaposan elkeverjük.
Hűtve fogyasztjuk. Üdítő nyári édesség. Ha 0,5-1 órára a fagyasztóba betesszük, és néha megkeverjük, fagylalt helyett is kiváló.
A lecsepegett folyadék az édesítőszer és a vanília-aroma miatt kellemes hűsítőként fogyasztható.
Tehetünk bele még bármilyen idénygyümölcsöt is, de a cukorbetegek ilyenkor ügyeljenek a gyümölcs cukortartalmára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.