Elkészítés: Egy tésztaszűrőt duplán kibélelünk konyhai törlőpapírral, majd egy edény tetejére tesszük, lényeg, hogy ne érjen bele az alja - legjobb erre egy kisebb fazék. A joghurtot alaposan felkeverjük, hozzáadjuk az édesítőszer és a vanília-aromát, és beleöntjük a tésztaszűrőbe. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ez alatt az idő alatt a leve kicsepeg belőle, és csak a finom, lágy, krémszerűen sűrű joghurt marad. Belekeverjük a fahéjat, a reszelt citromhéjjat a gyömbért, és alaposan elkeverjük.
Hűtve fogyasztjuk. Üdítő nyári édesség. Ha 0,5-1 órára a fagyasztóba betesszük, és néha megkeverjük, fagylalt helyett is kiváló.
A lecsepegett folyadék az édesítőszer és a vanília-aroma miatt kellemes hűsítőként fogyasztható.
Tehetünk bele még bármilyen idénygyümölcsöt is, de a cukorbetegek ilyenkor ügyeljenek a gyümölcs cukortartalmára.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.