1 dl langyos tejbe tegyünk 1 ek cukrot és egy csipet sót. Felfuttatjuk benne az 1,7 dkg élesztőt. Hozzáadjuk a 13 dkg lisztet, az 1 db tojást, az ½ tk reszelt citromhéjat és 1 ek olajat. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edénytől. Letakarjuk tiszta konyharuhával, és meleg helyen 40 percig kelesztjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, majd levágunk belőle 1×20 cm-es csíkokat. Megkenünk néhány kisebb fahengert 1 ek olajjal, és csigavonalban rácsavarjuk a tésztacsíkokat.
Sűrű szirupot főzünk 5 dkg cukorból és 1 dl vízből. Kivajazunk és kilisztezünk egy kisebb tepsit. Belehelyezzük a kalácsokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Még melegen lecsúsztatjuk a kalácsokat a formákról, és megkenjük őket a cukorsziruppal. Ezután 10 dkg darált dióban és 3 dkg porcukorban megforgatjuk a kalácsokat.
Amíg hűl, elkészítjük az öntetet: sűrűre főzünk 2,5 dl tejet 2 db tojássárgájával, 5 dkg porcukorral, 1 dkg liszttel és ½ rúd vanília kikapart belsejével. A tányérra kanalazzuk, mellé tesszük a kürtöskalácsokat, és eperszemekkel, citromfűvel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.