Elkészítés: A pác hozzávalóit kis tálban összekeverem. A padlizsánokat alapos mosást követően éles késsel 1/2 cm vastag hosszú szeletekre vágom. Minden padlizsánt megkenek az olajos páccal, és egymásra helyezve addig hagyom állni, amíg a tölteléket elkészítem, és a grill átforrósodik.
A töltelékhez a dióbelet zsiradék nélküli serpenyőben világosra pirítom, majd kissé hűlni hagyom, ledarálom. A petrezselymet olyan finomra aprítom, amilyenre csak lehetséges, majd a dióval, a sajtkrémmel, a fokhagymával és a fűszerekkel alaposan elkeverem. Aki idegenkedik a fokhagymától, nyugodtan elhagyhatja! Kis tálban hűtőszekrénybe teszem felhasználásig.
A nagyjából 10-12 percen át pácolt padlizsánszeleteket forró grillen 3-4 perc alatt megsütöm. (Forró sütőben is készülhet: ekkor alufóliával vagy sütőpapírral borított tepsire érdemes helyezni a padlizsánszeleteket, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percet sütni az egyik oldalát, majd fordítást követően újabb 6-8 percre visszatenni.)
A grillezett padlizsánokat tálra halmozom, majd egyenként megtöltöm. Tiszta konyhai felületre helyezek egy padlizsánt úgy, hogy az egykor szárhoz közel eső része nézzen a készítés irányába. A töltelékből minden padlizsánszelet végére 1 bő teáskanálnyit halmozok, majd feltekerem.
Tálra rendezem, és ha marad még töltelék, mindegyik tetejére 1/2 mokkáskanálnyit biggyesztek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.