Elkészítés: Az összes diót megpirítjuk egy száraz serpenyőben. 5 dkg-ot finomra, a 10 dkg-ot pedig durvára vágunk.
A puha vajat és a cukrot robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját. Ezután egyenként hozzádolgozzuk a 3 tojást. A tésztához a lisztet, a finomra vágott diót, a fahéjat, a sütőport, és a sót összekeverjük. Ezt a lisztes keveréket és a tejet kisebb adagokban hozzáadjuk a vajas masszához.
A tésztát a muffintepsiben szétosztjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 25 perc alatt megsütjük őket.
A muffinok tetejére a baracklekvárt folyósra langyosítjuk, majd hozzáadjuk a rumaromát és a fahéjat.
Ha a muffinok kihűltek a sütés után, akkor a tetejüket először a baracklekvárba mártjuk, majd a durvára vágott dióba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.