Elkészítés: A lisztet a zsiradékkal jól összedolgozzuk, azután 4 tojás sárgáját, a porcukrot, a sót és a felfuttatott élesztőt hozzágyúrjuk. Jól kidolgozzuk, a tésztát 4-6 gömbre felosztjuk.
Meleg helyre tesszük, ahol hagyjuk egy kicsit megkelni.
A töltelékekhez a diót és a mákot finomra őröljük, majd 40-40 dkg cukorral, vízzel felfőzzük. Ne legyen híg, de nagyon kemény se! Ízesítésnek 2-3 citrom vagy narancs reszelt héját, vaníliát, őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget használunk, melyet felforralunk, és a töltelékkel összekeverünk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, tepsibe rakjuk, és tojásfehérjével kétszer megkenjük. Kb. 30-40 percig egyenletes tűznél szép barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.