Előkészítés: A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, és a belsejüket kanállal kikaparjuk. Az ehető szép részeket összevágjuk, és félre tesszük. Az almákat tepsibe tesszük, és a sütőben 5 percig sütjük. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, szintén csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, lepirítjuk benne a húst, rátesszük a paprikát, a pórét, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kurkumát is. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a kapribogyót és a dióbelet, valamint a félretett almadarabokat, és 1-2 percen át forraljuk. A ragut betöltjük az almába, ha maradna belőle, köré tesszük, és a sütőben még 15- 20 percig sütjük. Ha elkészült, tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 358 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.