Elkészítés: A leveles tésztát kiolvasztjuk. A körtéket meghámozzuk és kettévágjuk. A magházat mélyen kikaparjuk, valamint az ér mentén is készítünk egy mélyedést. 2 kanál lekvárhoz annyi darál diót adunk, hogy sűrű masszát kapjunk. Ízlés szerint édesítjük, és meglocsoljuk rummal. Ha a lekvár nem tartalmaz fahéjat, akkor tehetünk a masszába egy csipetnyit.
A tésztát vastagabbra nyújtjuk. A körtéket megtöltjük a lekváros dióval. Azt a helyet a tésztán, ahova a körtéket szánjuk, vékonyan, ecsettel megkenjük lekvárral, ráfektetjük töltelékkel lefele a körtéket, majd a gyümölcstől számított kb. 2 centire körbevágjuk. Megkenjük a tetejüket lekvárral, a tésztát felvert tojással.
180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. A körte - mivel nem főztük elő - nagyon finom roppanós marad, a töltelék meg... :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.