Vaníliaöntet: A pudingot az utasítás szerint cukor nélkül elkészítjük (az adagokat felezzük), hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, belekeverjük a pudingba és még 5-10 percig főzzük, hogy a tojás ne maradjon nyers (ez nagyon fontos).
Karamellöntet: A cukrot egy nagy átmérőjű edényben melegítjük, folyamatosan kevergetve, amíg egyenletes barna színe lesz. Ha ez kész, rögtön levesszük a tűzről, kihűtjük. Ez a legnehezebb rész: a cukor 100 fok fölött olvad, így még a levétel után is jó ideig sötétedik, könnyen odaég. Biztonságosabb, ha egy deci hideg vízzel rögtön lehűtjük. Ha kihűlt (jól megkeményedik, de ez nem baj), ráöntjük a tejszínt, és újra melegítjük, amíg felolvad a karamell (keverjük). A megadott mennyiség közelítő érték, hűléskor jóval sűrűbb lesz a karamell, tehetünk hozzá több tejszínt, vagy akár tejet, vizet is. Fontos, hogy a forró cukorra ne öntsük rögtön a tejszínt és tejet, mert kicsapódik és túrószerű darabkák fognak úszkálni az öntetben!!!
Nudli: A zsemlemorzsát olajon szép barnára pirítjuk. A nudlit az utasítás szerint sós főzben kifőzzük, jól lecsepegtetjük, és alaposan beleforgatjuk a zsemlemorzsába, hogy egyenletesen eloszoljon. Ha vaníliás öntetet csinálunk, a diót cukorral összekeverjük, és karamellizáljuk-pirítjuk. Beleforgatjuk a morzsás nudlit és vaníliaöntettel tálaljuk. Karamellás öntetnél a diót a karamellbe keverjük, és így öntjük a nudlira. Álom!!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.