Elkészítés:
1. Először a tölteléknek látunk neki. A hozzávalókat összekeverjük, és annyi meggylevet öntünk bele, hogy kellemesen szaftos tölteléket kapjunk. Ha túl folyós lesz, az sem baj, ez esetben a réteslapra zsemlemorzsát szórunk, hogy ne ázzon el.
2. Két réteslapot használunk egy-egy rúd réteshez. Az első lapot nedves konyharuhára terítjük, és egy kenőecsettel olajat csepegtetünk rá elszórtan. Rátesszük a második lapot, és azt is megolajozzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Óvatosan eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. A tészta végeit behajtjuk, és a rudakat sütőpapírral bélelt és megolajozott tepsire tesszük.
3. Vékonyan megolajozzuk a rétesrudak tetejét is, majd előmelegített, forró sütőben rövid idő alatt aranyszínűre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.