Elkészítés: A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor felével kemény habbá verjük, a porcukor másik felét a sárgákkal vajszínűvé kikeverjük. A habot 3-4 keveréssel a sárga krémhez adjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és szitálva - az olvasztott vajjal felváltva - 2-3 részletben a tojáskrémhez adagoljuk. Addig keverjük, míg egyneművé nem válik, de ne sokáig, hogy a hab ne essen teljesen össze.
22 cm-es tésztákat sütünk egyesével kikent, lisztezett tortaformában vagy sütőlapon (ehhez kivágunk egy 22 cm átmérőjű kört egy papírból, a sütőlapra tesszük, körbeszitáljuk liszttel, a papírt felemelve megvan a kör, amit vajazunk, lisztezünk). Ne használjunk sütőpapírt!
Amint kivesszük a lapot a sütőből, le is vesszük róla, hogy ne süljön tovább a tészta. Egy 22 cm átmérőjű tányért vagy a papírt a lapokhoz mérjük, és a túllógó részeket levágjuk.
Ha a lapok kész vannak, villával megszurkáljuk őket egy kivételével(amelyikre az égetett cukor megy), nem szabad teljesen átszúrni, csak 3/4-ig, majd hajszálvékonyan egy ecsettel kenjük meg baracklekvárral.
A krémhez rakjunk egy lábasban vizet, tegyük a tűzhelyre, a tojásokat a porcukorral egy fém tálban robotgéppel vajszínűre keverjük, majd a vízgőz fölé tesszük. Mikor a krém olyan meleg, hogy az ujjunkat belemártva már nem kellemes meleg, szitáljuk bele a kakaóport kanalanként. Addig keverjük, míg a kakaópor el nem keveredik. Ha kész, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vaníliás cukrokat. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd a vajjal krémesítjük. Ha kész, berakjuk a hűtőbe, és megvárjuk, míg kenhető nem lesz.
Ha megszilárdult, megkenjük a lapokat, és a torta oldalát is bevonjuk vele. A pirított mandulaszeletekkel díszítjük a torta oldalát.
A tetejéhez a cukrot, a vajat és a citromlevet egy vékony szélű edényben addig hevítjük, míg világosbarna nem lesz. Amint kész, ráöntjük a tésztalapra, és vajas késsel gyorsan elkenjük, majd felszeleteljük. A szeleteket széthúzzuk, nehogy összeragadjanak. Ha megszilárdult és kihűlt, rátehetjük a torta tetejére. Ez lehet a torta befejezése, de ha szeretnénk, díszíthetjük tovább a fantáziánknak megfelelően.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.