Elkészítés: A tésztához a langyos 1 dl tejbe teszünk 1 evőkanál cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A másik 1 dl langyos tejben felolvasztjuk a margarint. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot, a mézet, a tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt és a margarinos tejet. Alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat, amellyel tovább dagasztjuk. Amikor a tészta sima és fényes felületű, konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kelesztjük 1/2-1 órát.
A töltelékhez a túrót összedolgozzuk a cukorral, a vaníiliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Gazdagíthatjuk friss, aszalt, kandírozott gyümölccsel.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 8 egyenlő részre osztjuk, és golyókká formázzuk. A tésztagolyókat oválisra nyújtjuk, közepére rakjuk a tölteléket, ráhajtjuk a tészta felső harmadát, lenyomkodjuk a tészta szélét a töltelék körül. A tészta alsó harmadát derelyevágóval kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, majd a töltelékes részt ráhajtjuk, megfordítjuk, így a csíkozott rész kerül felülre. Kifli formára igazítjuk.
Sűtőpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb rakjuk, 10-15 percig még kelesztjük, kétszer lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A sütőből kivéve lekenjük a tejjel, konyharuhával letakarjuk, kb. 10 percig átgőzöljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.