Elkészítés: A töltelékhez a megtisztított cukkinit lereszelem, majd megdinsztelem egy kis vízzel. (Ezzel szoktam kezdeni a sütést, mert ki kell hűlnie.) Ha kihűlt, a levét kinyomkodom. A cukkinit összekeverem a dióval, a cukorral elkevert fahéjjal és a citrom levével. (A fahéjat jobb elkeverni a cukorral, mert úgy biztosan egyenletesebben keveredik el.)
A lisztet a cukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a belemorzsolt élesztővel jól összekeverem. Beleteszem a zsírt, a tojást, és a tejföllel összegyúrom. Jól kidolgozom, kétfelé osztom.
Az egyik lapot kinyújtom, és a tepsi aljára fektetem. Megszórom a zsemlemorzsával, majd ráteszem a tölteléket, s erre fektetem a másik lapot. Villával megszurkálom, s megkenem egy kevés vízzel elkevert tejfellel. 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.