Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Édes-krémes rizs recept
recept
Mester

Édes-krémes rizs

0 perc
4 adag
Átlagos
4.5
2005. 02. 16.

Elkészítés

Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és 3 dl, picit sós forró vízben, lefedve feltesszük főni.

Elkészítés: A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel felforraljuk. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a forró tejet, és letakarva, nagyon óvatosan tovább főzzük, gyakran keverjük. Amikor már majdnem beitta a tejet is, lekapcsoljuk a tüzet, a rizst 20-30 percig állni hagyjuk, de nem emeljük fel a fedőt róla. Amikor teljesen megpuhult a rizs, kiszedjük, hogy hűljön. Apróra vágjuk a lcsepegtetett barackot, és belekeverjük a langyos rizsbe. A puding- vagy kuglófformába belenyomkodjuk a rizs harmadát. A krémhez a tej és cukor feléből, csokoládés pudingporból pudingot főzünk (a csomagon olvasható utasítás szerint dolgozzunk!). Várunk 5-10 percet, akkor elkészítjük a maradék tejjel és cukorral a puncsos pudingot, és ráöntjük a csokira. Amikor az is megkötött, az egészet befedjük a maradék rizzsel, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 548 kcal

Megjegyzés
Fotó: Komáromi Zoltán Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Recept értékelése

4.5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

23 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

23 órája

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

23 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.