Elkészítés: A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A tésztát egyenletes vastagságúra kinyújtjuk lisztezett deszkán, és kibéleljük vele a tortaformát. A túllógó részeket levágjuk.
Az almákat 4 vastag cikkre vágjuk, meghámozzuk, magházukat kivesszük, és legyező formájúvá vagdaljuk be, bedörzsöljük citromlével. Arányosan elosztva kívülről befelé haladva körkörösen kirakjuk a tészta tetejét az almával, kb. 4-5 alma kell hozzá nagyságtól függően.
Közben egy tálban alaposan összedolgozzuk a cukrot, a tojásokat, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A tejszínes tojáskeveréket egyenletesen az almadarabok tetejére és közé öntjük.
190 fokos előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a tortát, és kihűlni hagyjuk. Langyosan kivesszük a formából, és megszórjuk porcukorral. Azonnal tálaljuk, frissen a legfinomabb.
A franciák közkedvelt tortája, ami nálunk is nagyon kedvelt a családban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.