Fazékban felforraljuk a tejet 1,75 dl vízzel, csipetnyi sóval és a vajjal együtt. Egyszerre beleöntjük a lisztet, és fakanállal addig verjük, amíg el nem válik az edény falától. A tűzről félrehúzva beledolgozunk 1 tojást, és 10 percig hűlni hagyjuk. Egyenként belekeverjük a többi tojást, majd 10 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tésztát kb. 18 mm átmérőjű csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe 4 nagy halmot nyomunk belőle. A sütő aljára vízzel töltött tűzálló tálkát vagy konzervdobozt teszünk.
A fánkokat a sütő középső sínjére tolva 15 percig sütjük. A sütőt lekapcsoljuk 180 fokra, és a fánkokat 10-15 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, keresztben rögtön kettévágjuk, és hűlni hagyjuk.
A megmosott, kicsumázott eperből 25 dkg-ot rúdmixerrel pürésítünk, a többit felaprítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Közben beleszórjuk a vaníliás cukrot, majd óvatosan belevegyítjük az eperdarabokat és a pürét. Végül a fánkok üregét megtöltjük a krémmel, és ráillesztjük a levágott kalapokat. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.