Elkészítés: Az eperszemeket folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, vágjuk félbe. A rebarbara külső fás részét éles késsel vágjuk le, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk fel.
A barna cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, a pudingporral, és a narancshéjjal (ez el is hagyható), majd keverjük össze.
Ezután a gyümölcsöket öntsük bele a piteformába, majd szórjuk rá a cukros keveréket, és óvatosan keverjük össze.
A tésztához egy tálba tegyük bele a kétféle lisztet és a hideg vajat, majd az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a darált mandulát, majd alaposan morzsoljuk össze. Végül adjuk hozzá a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle jól nyújtható tésztát (ha túl lágy lenne a tészta, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá).
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle korongokat.
A formában lévő gyümölcsös keverék tetejét fedjük be a tésztakorongokkal úgy, hogy kisebb hézagok maradjanak ki közöttük.
Ezután a tésztakorongok tetejét kenjük le tejszínnel, majd ízlés szerint szórjuk meg mandulaforgáccsal.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon kb. 30 perc alatt süssük készre. Én a sütési idő felénél letakartam a tetejét sütőpapírral, hogy a tészta ne barnuljon túl, viszont a gyümölcsök teljesen megpuhuljanak.
Citromos-mascarponekrémmet készítettem hozzá, ehhez a mascarponét simára kevertem porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, majd tálaláskor a tányéron lévő desszert tetejére kanalaztam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.