Elkészítés: A rebarbarának vékonyan húzzuk le a külső részét, majd vágjuk fel kb. 2 centis darabokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a feldarabolt rebarbarát, és szórjuk meg a barna cukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt pároljuk puhára, majd vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki teljesen (arra azért figyeljünk hogy szépen egyben maradjon párolás közben).
Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A porcukrot, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat kezdjük habosra keverni. Keverés közben adjuk hozzá az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a levét, majd csorgassuk hozzá az olajat, a tejszínt, végül kanalazzuk hozzá a tejfölt (folyékony keveréket fogunk kapni). A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a folyékony keverékhez. Ezután szintén robotgéppel keverjük alaposan össze, hogy sima masszát kapjunk.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (vagy kenjük ki és lisztezzük alaposan), majd öntsük bele a tészta felét. Simítsuk el egyenletesen, majd rakjuk ki a kihűlt rebarbara és a feldarabolt eper felével. Öntsük rá a maradék tésztát, majd rakjuk ki a tetejét a maradék rebarbarával és eperrel.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon 45 percig sütöttem). A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pitetorta tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.