Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítettem, egy 35 X 40 cm-es tepsit sütőpapírral borítottam.
A tojások habját keményre vertem. A 3 db sárgáját 2 evőkanál meleg vízzel és a cukorral habverővel 5-6 perc alatt fehérre kevertem. Kanalanként hozzáadtam a lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a csipet sót. Végül hablapát segítségével óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgattam a habot. Ez fontos művelet, mivel a tészta nem tartalmaz sütőport, a hab emeli meg.
5-6 perc alatt rugalmasra a sütöttem. Néhány percet állni hagytam a tepsiben, majd a tetejét meghintettem fátyolnyi porcukorral, és egy nagyobb darab sütőpapírra borítottam. A széleit gondosan eltávolítottam, és hosszában megfeleztem.
A krémhez a zselatinlapokat lapos edényben hideg vízbe áztattam, amikor megpuhultak, kinyomkodtam, és 2 evőkanál vízzel kis edényben felmelegítettem.
A tejszínből kemény habot vertem, hozzáadtam a vaníliával kevert porcukrot, majd belekevertem a ricottát, végül a zselatint. 10 percre hűtőszekrénybe tettem szilárdulni.
A gyümölcsökből néhány szemet félretettem a díszítéshez, a többit beleforgattam a krémbe.
A félbevágott tortalap egyikére halmoztam a krém felét, majd ráhelyeztem a másik lapot, és a maradék krémet elosztottam a tetején úgy, hogy hagytam, hadd folyjon az oldalára is. Széles pengéjű késsel megigazítottam a túlcsorduló krémréteget, majd a maradék gyümölcsökkel díszítettem.
2 órát pihentettem a hűtőszekrényben. Ennyi idő alatt a krém tökéletes állagú lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.