Elkészítés: A tojást felverjük, majd belekeverjük a búzadarát, 1 evőkanál lisztet és a juhtúró felét, majd félretesszük.
A másik kanál lisztet a vajon megfuttatjuk, 3 dl vízzel, folytonos keverés mellett felengedjük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az alaplevet és további 4 dl vizet, felforraljuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, pár percig főzzük, majd belekeverjük a tejföllel kikevert 5 dkg juhtúrót. Ecettel, sóval, cukorral ízesítjük.
A félretett juhtúrós masszát apró golyókká formáljuk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Ha a gombócok megpuhultak, tálalhatjuk a levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.