Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tejet öntsük egy lábosba, tegyük bele a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliarudat, majd lassan forraljuk fel.
Amíg a tej melegszik, készítsük el a karamellt: a cukrot tegyük egy lábosba, és folyamatos kavargatás mellett kezdjük el karamellizálni. Amikor már szép barnás színű, és csomómentes a karamellünk, húzzuk le a tűzről, és adjunk hozzá 2 evőkanál vizet, gyorsan keverjük el, majd öntsük a karamellünket az előkészített szufléformák aljára. (Nekem ez a karamell mennyiség 4 darab 10 cm átmérőjű szufléformához volt elegendő).
Egy keverőtálban kikeverjük a tojásokat, a tojások sárgáját és a cukrot, majd hozzászűrjük a felforrt tejet, és a szufléformákba öntjük a híg krémet.
A tálkákat egy mélyebb tepsibe tesszük, melyet megtöltünk vízzel, de csak annyira, hogy a tálkák feléig érjen, majd betesszük a sütőbe, és légkeveréssel 35 percig sütjük.
Amikor elkészült, a formákat kivesszük a tepsiből, majd körülbelül 30 percen keresztül hűlni hagyjuk. Tálaláskor a tálkákból tányérokra borítjuk az elkészült creme carameleket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.