Elkészítés: A vajat a lisztben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőport (a friss élesztőt felfuttatjuk). Könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk, jól kidolgozzuk, liszttel megszórt tányéron 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a vajat kikeverjük a cukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral. Amikor már jó könnyed a krém, belekeverjük a lisztet is.
A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és éles késsel kb 1,5-2 cm-re darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélel tepsibe helyezzük, 20 percet pihentetjük. Mielőtt a sütőbe helyeznénk, tejjel megkenegetjük.
Előmelegített 180 fokos gőzös sütőben (kis edényben vizet teszünk a sütő aljába) kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.