Elkészítés: A vajat a lisztben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőport (a friss élesztőt felfuttatjuk). Könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk, jól kidolgozzuk, liszttel megszórt tányéron 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a vajat kikeverjük a cukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral. Amikor már jó könnyed a krém, belekeverjük a lisztet is.
A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és éles késsel kb 1,5-2 cm-re darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélel tepsibe helyezzük, 20 percet pihentetjük. Mielőtt a sütőbe helyeznénk, tejjel megkenegetjük.
Előmelegített 180 fokos gőzös sütőben (kis edényben vizet teszünk a sütő aljába) kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.