Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
A lisztet, a cukrot és a sütőport szitáljuk bele egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vajat. Egy kancsóban alaposan keverjük össze a tejet és a tojást, majd csurgassuk a száraz hozzávalókhoz. Kézzel dolgozzuk össze alaposan sima, puha tésztává.
Lisztezett munkalapra tegyük a laza tésztát, és itt dolgozzuk még át, könnyed gyúró mozdulatokkal.
Egy kisebb edényben keverjük össze a tölteléket: a datolyát, a barnacukrot, a vajat, a fahéjat és rumot.
A tésztát nyújtsuk szögletesre, kb. 5 mm vastagságúra (35cm x 20cm-esre). A tölteléket egyenletesen oszlassuk szét a tésztán, majd jó szorosan tekerjük fel. Egy éles késsel hosszanti irányban vágjuk ketté a tekercset. A kettévágott tésztát csavarjuk össze úgy, hogy a vágott fele felfelé nézzen, majd fektessük a tepsibe.
A sütő középső rácsára helyezve kb. 30 perc alatt süssük készre. 5 percig hagyjuk a formában hűlni, majd tegyük rácsra. Langyosan kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.