Elkészítés: 1. A kardamomokat kimagozzuk: az egyik végüket kicsit levágva szépen szétnyílik a tok, és könnyen ki lehet belőle szedni a magokat, amiket aztán 1 evőkanál cukorral megőrölünk (mozsárban vagy kávédarálóban).
2. A fahéjat és az őrölt kardamomot összekeverjük a maradék cukorral.
3. A leveles tésztát kitekerjük és megkenjük a felvert tojás egy részével. Erre szórjuk a fahéjas-kardamomos cukrot.
4. A megszórt tészta két szélét (a rövidebb oldalát) behajtjuk középre. Újabb kenés, szórás, behajtás. Legvégül a rúddá hajtogatott tésztát becsukjuk, mintha egy könyv volna. Betesszük a hűtőbe 1 órára.
5. A megdermedt tészta éles késsel szépen szeletelhető - 12 darab lesz.
6. A tepsiben kicsit igazíthatunk rajtuk, hogy a pálmelevél-forma még szebb legyen, a maradék tojással lekenjük a tetjüket és az oldalukat, szórunk még rájuk egy kis cukros keveréket, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.