Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a vajat, 60 g cukrot és 1/2 kiskanálnyi fahéjat, majd dolgozzuk sima állagú tésztává. A tésztát simítsuk bele egy kb. 20 cm átmérőjű kerek tepsibe.
A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra. A szilvákat mossuk meg, felezzük el, magozzuk ki. A fele mennyiséget szeleteljük fel, és tegyük egy tálba.
Adjunk hozzá 100 g cukrot, a maradék fahéjat, a kukoricalisztet és a mandula-eszenciát, majd alaposan keverjük össze. A szilvás keveréket osszuk el a tésztán, erre rakjuk rá a fél szilvákat, majd az egészet szórjuk meg mandulával.
Előmelegített sütőben 45 percig süssük. Hagyjuk a tésztát a formában kihűlni, majd óvatosan csúsztassuk ki egy tálra. Tejszínhabbal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.