Elékszítés: A lisztet, a sót, a cukrot és a vajat összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tésztához adjuk, és jól eldolgozzuk. Ezután kelesztjük kb. 1-1,5 órát szobahőmérsékleten (de be is rakhatjuk a sütőbe, és a legalacsonyabb hőmérsékleten keleszthetjük, így gyorsabban kész).
Míg a tészta kel, elkészítjük a töltelékhez valókat. Kelesztés után a tésztát lisztes deszkán max. fél centi vastagra nyújtjuk (ha vastagabb lesz, akkor a csigák szétnyílnak). A tölteléket rákenjük a kinyújtott tésztára, de a szélénél hagyjuk 1 cm-es sávot szabadon, hogy az összetekerésnél ne folyjon ki a töltelék. Itt eldöntjük, hogy mekkora csigákat szeretnék, és ehhez mérten tekerjük fel a tésztát, majd tetszőleges méretű korongokra vágjuk (azt vegyük számításba, hogy a kis csigák még nőni fognak). Ha maradt töltelék, azt a csigák tetejére kenjük. Az általam készített csiga (a képen látható) 3-4 centis.
A csigákat lisztes-kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 1 órát kelesztjük.
Utána előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt világosbarnára sütjük. Miközben sül, elkészítjük a mázat, és ha elkészült, rálocsoljuk azt. A máz annál erősebben látható a sütin, minél több benne a porcukor.
Önmagában is finom édesség, de akár reggelire vagy vacsorára is kiváló étel egy pohár tejjel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.