Elkészítés: Az élesztőt 1 dl cukrozott tejben felfuttatom. A liszttel, 4 dl tejjel, a cukorral, 3 tojás sárgájával közepesen kemény tésztát keverünk, közben hozzáadjuk a rumot és az olvasztott vajat is. Addig dagasztjuk, amíg a táltól el nem válik a tészta.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelékhez a túrót, tojást, cukrot, mazsolát, citromhéjat összekeverjük.
Teáskanálnyi túrót teszünk a fánkok egyik felébe,majd a másik felét ráborítjuk (olyan lesz, mint a félhold).
Nem túl forró olajban sütjük fedő alatt. Ha pirul, a másik oldalára fordítjuk, de azt már fedő nélkül sütjük.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.