Elkészítés: A tészta hozzávalóit robotgép dagasztójával alaposan kidolgozzuk, amíg szépen összeáll a tészta. Ne legyen lágy, inkább egy kicsit keményebb állagú. Meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkán 5-6 dkg-os darabokat vágunk, és 20 cm-es rudakat sodrunk belőle, amennyit a feléből szánunk. A másik tészta felét kinyújtjuk 1,5 cm vastagra, és szintén 20 cm-es rudakat vágunk éles késsel. Az előző sodort rudakból fonatos fánkokat készítünk, és mind a kétféle tésztát 1 órán át hagyjuk kelni.
Forrósítunk bő olajat, és a megkelt tésztacsíkokat és fonatokat szép pirosra sütjük, de először ne legyen túl forró az olaj, és az első oldalát fedő alatt süssük ki.
Még melegen megszórjuk bőven porcukorral kevert vaníliás cukorral, és lekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.