Elkészítés: A vöröshagymát és a gombát apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, megpároljuk a hagymát. Ezután kiszedjük és kihűtjük.
Szintén egy pici olajat öntünk a serpenyőbe, majd beletesszük az apróra vágott gombát, és addig pároljuk, míg teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedjük és kihűtjük.
A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük.
A sárgarépát megpucoljuk, és nagyobb lukú reszelőn lereszeljük.
Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a teljesen kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót, valamint a lereszelt sárgarépát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, majd jól összegyúrjuk.
Egy tepsit kibélelünkni sütőpapírral, majd megspricceljük olajjal. Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük, végül a sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük. Minden gombóc tetejét szintén megspricceljük kevés olajjal.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.