Elkészítés:
1. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágom, és kevés olajon megdinsztelem.
2. A csíkokra vágott pulykamellet megforgatom az olajban, amíg minden oldalán kifehéredik. Sózom, borsozom, felöntöm a fehérborral (ez lehet száraz vagy félédes is), és fedő alatt 5-10 percig párolom.
3. Amikor a hús kellően puha, belerakom a vékony karikára vágott sárgarépát és a vékonyra szeletelt gombát, meghintem kevés pirospaprikával, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi.
4. Kb. fél óra alatt fedő alatt puhára párolom a zöldségeket, ízlés szerint szórok rá majorannát, bazsalikomot, oregánot, kakukkfűvet. Ráteszem a tejfölt, kicsit összerotyogtatom az egészet, ha szükséges, utánasózom.
5. Ezzel el is készült ez az egyszerű, de laktató étel. Nokedlivel tálalva a legfinomabb.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.