Elkészítés: A körtéket hosszában négyfelé vágom, meghámozom, magházukat eltávolítom. Egy nagyobb fazékba helyezem, ráöntöm a bort, beledobom a fűszereket, hozzáadom a cukrot és a mézet, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Felteszem főni, először nagy lángon forrásig, majd takarékra visszavéve főzöm még 8-10 percig. A tűzről levéve félórányit állni, hűlni hagyom, hogy átjárja a körtéket a lé íze. Az idő elteltével a körtéket tálba szedem, rászűröm a levét, és tálalásig hűtőben pihentetem.
Tálaláskor 3-4 körtedarabot teszek kompótos tálba, rámerek a kompót levéből, felnőtteknek megloccsantom egy kortynyi körtelikőrrel vagy körte pálinkával. Gyerekeknek kevés reszelt keserű csokival szórom meg, tejszínhabot is kínálok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.