Elkészítés: Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkemellet, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tedd fel a vizet forrni a tésztának.
A vaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg a csirkemellcsíkokat, amíg át nem sülnek, ez kb. 10 perc. Ha kész, vedd ki és tedd félre. A maradék vajon párold meg üvegesre az apróra vágott hagymát 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózd meg, tedd bele és főzd meg a tésztát.
Öntsd fel a hagymát a fehérborral, sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd főni, amíg a bor a felére be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc. Add hozzá a tejszínt és a csirkemellet, forrald össze, végül szórd meg a petrezselyemmel.
A tésztát szűrd le, majd forgasd össze a csirkés szósszal, ha szükséges, a tészta főzővizéből merhetsz hozzá egy keveset lazításként.
Parmezánnal meghintve tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.