Elkészítés: A tejet tegyük fel melegedni kis lángon, közben tegyük bele a vaníliarúd kikapart magjait, illetve a magát a vaníliarudat is. Miután a tej felforrt, tegyük félre.
Következő lépéskent tegyük egy tál hideg vízbe a zselatinlapot ázni kb. 3-4 percig, amíg megpuhul.
A fehércsokit olvasszuk fel lassú tűznél, és folyamatosan kavargassuk.
A megpuhult zselatinlapot keverjük el a még langyos tejjel, amíg teljesen feloldódik, vegyük ki a vaníliarudat, majd keverjük a fehércsokoládéval csomómentesre. Verjük fel a tejszínhabot keményre, és adjuk hozzá a fehércsokis krémhez. Elektromos habverővel még kb. 5 percig verjük.
Formának fémgyűrűt használtam, aminek az aljat befedtem alufóliával. A forma alját rakjuk ki a friss málnával, majd öntsük rá a mousse-t, és legalább 3 órára tegyük hűtőbe.
Miután megdermedt, friss málnával és fehércsoki reszelékkel díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.