Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a margarint és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a masszához adjuk. A lisztet, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt (Kb. 24 cm átmérőjű) tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, 16 szemet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, ebből 2 kanálnyit az étkezési keményítővel összekeverünk, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, újra felforraljuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet és kihűtjük.
A piskótát kétszer elvágjuk, a 3 lapot meggylével kicsit meglocsoljuk. A tortaformába visszahelyezzük az első tortalapot. A tejszínt és a cukrot kemény habbá verjük. A meggymassza felét és a tejszínhab harmadát az első tortalapra kenjük, rátesszük a második lapot. A meggymassza maradékát és a hab második harmadát rákenjük, és a harmadik lappal befedjük, és hidegre tesszük.
A maradék tejszínhabból kenhetünk vékonyan a torta tetejére, a maradékot nyomózsákba téve díszítjük a tortát, a szélére rózsaformátkat formázva, amire a 16 félretett meggyszemet tesszük. S végül megszórjuk reszelt csokoládéval a torta közepét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.