Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a margarint és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a masszához adjuk. A lisztet, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt (Kb. 24 cm átmérőjű) tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, 16 szemet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, ebből 2 kanálnyit az étkezési keményítővel összekeverünk, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, újra felforraljuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet és kihűtjük.
A piskótát kétszer elvágjuk, a 3 lapot meggylével kicsit meglocsoljuk. A tortaformába visszahelyezzük az első tortalapot. A tejszínt és a cukrot kemény habbá verjük. A meggymassza felét és a tejszínhab harmadát az első tortalapra kenjük, rátesszük a második lapot. A meggymassza maradékát és a hab második harmadát rákenjük, és a harmadik lappal befedjük, és hidegre tesszük.
A maradék tejszínhabból kenhetünk vékonyan a torta tetejére, a maradékot nyomózsákba téve díszítjük a tortát, a szélére rózsaformátkat formázva, amire a 16 félretett meggyszemet tesszük. S végül megszórjuk reszelt csokoládéval a torta közepét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.