Elkészítés: 26 cm-es átmérőjű torta formában a hozzávalókból kakaós piskótát sütünk.
A piskótát 3 lapra vágjuk, és meglocsoljuk cseresznyepálinkával.
A töltelékhez a meggybefőttet leszűrjük, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. 2,5 dl meggylét lábasba öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, kevés fahéjat, valamint citromhéjat, és felforraljuk. 2 evőkanál hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a forrdogáló meggyléhez adjuk, éppen csak sűrűsödésig főzzük (1 perc), végül belekeverjük a meggyet. Hagyjuk kihűlni.
A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe, hogy puhuljon. Majd mérsékelt tűzön felolvasztjuk.
A porcukorral félkeményre felverünk 7,5 dl tejszínt, 1 merőkanálnyit a langyos zselatinhoz keverünk, majd a krémes állagú tejszín egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük.
Az alsó tésztakorongot lapos tálra helyezzük, vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd 2-3 cm-es távolságot tartva 3 dundi habgyűrűt nyomunk a tetejére, és óvatosan közéjük szedjük a meggykrém felét.
A második tésztakorongot ugyancsak vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd habos oldalával lefelé a töltelék tetejére tesszük. A másik oldalát is megkenjük habbal, majd a habgyűrűk és a maradék meggykrém következik, végül a tejszínnel megkent 3. tortalap.
A lekvárt felforrósítjuk, elkenjük a torta tetején, majd bevonjuk a maradék tejszínnel úgy, hogy az oldalára is bőven jusson.
12 órára a hűtőbe tesszük.
A maradék 1,5 dl tejszínnel és csokiforgáccsal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.