Elkészítés: A piskótához felverem a tojások habját keményre, ezután beleteszem a cukrot (sokan porcukorral készítik, én kristálycukrot használok). Ezzel még verem egy kicsit, amikor kemény, belerakom a tojások sárgáját, és óvatosan elkeverem, hogy a hab ne törjön össze, majd beleteszem a liszttel elkevert sütőport és a 3 evőkanál kakaóport. Nagy tortaformába öntöm, és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Amikor kész, picit várok még, hogy ne legyen olyan meleg, s csak ezután veszem ki a tortaformából. 3 részre vágom.
A meggyes töltelékhez a meggyléből egy keveset kiveszek, félreteszek,, a többit a pudinggal és a cukorral folyamatosan kavargatva sűrűre főzöm, amikor besűrűsödött, lehúzom a tűzről, és belekeverem a meggyet. Hűlni hagyom.
A tejszínes töltelékhez felverem a tejszínt 3 evőkanál porcukorral, Még félkemény állapotában belecsurgatok 1 evőkanál feloldott zselatint, és azzal verem keményre.
A félretett meggylével meglocsolom az alsó tésztalapot. Erre rákenek egy adagot a meggyes krémből és a tetejére simítok a felvert tejszínhabból is egy adagot. Ezután ráteszem a következő tésztaréteget, és ugyanígy járok el. Amikor ez megvan, a befedem a harmadik piskótalappal, és ezt már csak a tejszínes töltelékkel vonom be.
Tetejét csokiforgáccsal és meggyszemekkel díszítem. Úgy szoktam a tetejét díszíteni, hogy óvatosan a torta tetejére borítok egy kistányért és a sajtreszelővel egy tábla csokit elkezdek köré reszelni..így szép íve lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.