Elkészítés: Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A maradék tejet langyosra melegítjük, és hosszátesszük a tejfölt.
Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot és az élesztős tejet, nem túl lágy tésztát dagasztunk. Ha hólyagosra kidolgoztuk, beledagasztjuk a 10 dkg puha margarint is. Tetejét belisztezve körülbelül 30-45 percig kelesztjük, míg duplájára nő.
Ha megkelt, gyúródeszká átgyúrjuk. Négy darab cipót formázunk, kissé pihentetjük. A 25 dkg margarint langyosra melegítjük. A cipókat
téglalapra vagy kerekre jó vékonyra nyújtjuk, kétszer átkenjük a margarinnal, megszórjuk vastagon porcukorral és vaníliás cukorral. Felsodorjuk mint a bejglit, kétujjnyi vastagra felszeleteljük.
A tepsit kikenjük, sűrűn egymás mellé ültetjük a tésztatekercseket. Olajjal, cukrozott margarinnal megkenve kelni hagyjuk.
Forró sütőben szép pirosra sütjük. Még melegen kiszedjük a tepsiből, mert a kifolyt, karamellizálódott cukortól később leragad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.