Elkészítés: A fokhagymafejeket félbevágjuk, majd a vágott felével lefelé egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amikor már szépen megsült, kivesszük a félbevágott fokhagymafejeket az olajból, és késsel kiszedjük a gerezdeket a hajából.
Ezután egy edénybe tesszük, és villával kicsit összenyomkodjuk a megsült fokhagymagerezdeket. Pici olajat öntünk rá, majd felhevítjük.
Ekkor megszórjuk a liszttel, és kevergetve világos zsemleszínűre pirítjuk. Végül felöntjük a vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel kicsit pépesítjük.
A sajtos-gombás pirítóshoz a gombát ízlés szerint vékonyan felszeleteljük, majd egy kevés fokhagymás olívaolajon elkezdjük párolni. Közben ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Többszöri kevergetés mellett zsírjára sütjük, majd félretesszük.
A kiflit vékonyan felszeleteljük (legjobb hozzá a nagy kifli, mert arra több gombát és sajtot lehet pakolni). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymásmellé helyezzük a kifliszeleteket. Mindegyiknek a tetejére egy pici fokhagymás olívaolajat csepegtetünk. Előmelegített sütőben közepes lángon elkezdjük pirítani. Amikor már kezd a kifli széle világos színt kapni, kivesszük a sütőből. Tetejére ráhalmozzuk a megpárolt gombát, majd megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad a gomba tetejére.
Tálaláskor a fokhagymaleves mellé kínáljuk a ropogós sajtos-gombás kiflit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.