Elkészítés: A csirkecombok bőrét lefejtjük, a húst megsózzuk, és az olajon, nagy lángon, körös-körül megpirítjuk. A tűzről levéve félretesszük, a visszamaradó zsiradékba belekeverjük az áttört fokhagymát és a paradicsompürét. (Ha az olaj túl forró, mindkettő megéghet!) Liszttel meghintjük, és a tűzre visszatéve kissé megpirítjuk, majd kevergetve a levessel felöntjük, és 1-2 percig forraljuk. Akkor jó, ha kissé besűrűsödik. Utána leszűrjük, az elősütött combokat beletesszük, és lefedve, kis lángon kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Közben egyszer-kétszer megkavarjuk és a végén a tejszínnel dúsítjuk.
A zsemlegombóchoz 4 zsemlét hideg vízbe áztatunk, kifacsarjuk. A maradék 2 zsemlét 1 centis kockákra vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevergetve kiolvasztjuk. Az így kapott töpörtyűt szűrőlapáttal kiemeljük, a visszamaradó zsírban a zsemlekockákat megpirítjuk. A kifacsart zsemlére öntjük, hozzáadjuk a kiolvasztott szalonnát, a tejfölt, a tojások sárgáját és a lisztet. Megsózzuk, szerecsendióval és metélőhagymával fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszából 20 kisebb gombócot formálunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.