Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A parasztkolbászról lehúzzuk a bőrt, felkarikázzuk. Egy kb. 3-4 l-es fazékban elkészítjük a rántást, ha készen vagyunk, félrehúzzuk a fazekat a tűzről, beledobjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd felengedjük forró vízzel. Visszatoljuk a tűzre, beletesszük a burgonyát és a kolbászt, sózzuk, hozzáadjuk az erőspaprikát és a zöldfűszereket, forrásig kavargatjuk, nehogy odakapjon. Ha felforrt, fedő alatt takaréklángon főzzük.
Ameddig a leves fő, elkészítjük a tésztánkat: a hozzávalókból kemény gyúrt tésztát készítünk. Ha a krumpli már puha, nagyobb lángot adunk rá, és a tésztát a fővő levesbe reszeljük (nagylyukú reszelőn). Pár percig tovább főzzük, ha nagyon besűrűsödött a tésztától, nyugodtan öntsünk rá egy kis vízet, vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg, de túl sűrű sem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.