Elkészítés: Az élesztőt kevéscukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal a tésztát bedagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Átgyúrjuk, és 2 részre vesszük. Mindkét részt 6-6 egyenlő részre osztjuk, s 6-6 hosszú kígyót formázunk belőle (ez a legnehezebb része, szerintem). Sütőpapírra helyezzük szépen egymás mellé a 6 kígyót, s amilyen magasan csak tudjuk, elkezdjük fonni, mint egy copfot, hatos fonásban.
Mikor kész, tojásfehérjével megkenegetjük mindkét végét, és a szép fonat alá hajtjuk. Hagyjuk ismét kelni (kb. fél óráig), s lekenjük a tejes tojással.
180 fokon sütjük körülbelül 40 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.