Elkészítés: A lisztet elkeverjük a müzlivel, és közepébe mélyedést nyomunk. beleöntjük a langyos tejet. A mézben elmorzsoljuk az élesztőt, azt is hozzátesszük, és kevés liszttel elkeverjük. Kis darabokban rászórjuk a vajat, hozzáadunk egy csipet sót, a tojást, a tojássárgáját (őrizzünk meg 4 fél tojáshéjat!), a sáfrányt, és az egészet összedolgozzuk. A kézi robotgép dagasztóspiráljával addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Cipóvá formázzuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 2 órát kelesztjük. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, három részre osztjuk, és kb. 3 cm átmérőjű, egyforma hosszúságú rúddá sodorjuk. Kivajazunk egy tepsit. A tésztarudakat összefonjuk, és két végüket koszorúvá összeillesztjük. A koszorút a tepsire tesszük, és egyenlően elosztva négy üres tojáshéjat nyomunk a tésztába. A koszorút megkenjük tojássárgájával, és még 10 percig kelesztjük. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A kalácsot a sütő középső rácsán kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt kalácsból kiemeljük a tojáshéjakat, és hímes tojásokat ültetünk a helyükre.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 331 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.