Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával, a tojásfehérjével, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes, szálas a tészta, beledolgozzuk az olajat is.
A tésztát megfelezzük. Az egyik marad fehéren. A másikba beledagasztjuk a tejjel összekevert kakaót. Jól kidolgozzuk, és külön edényben mindét tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztákat, a kakaósat és a világosan hagyottat is 4 részbe vágjuk. Mindegyik tésztát téglalap alakúra kisodorjuk, olajjal lekenjük.
A világos, megkent tésztára ráfektetünk egy kakaósat. Sodrófával rásodorjuk, hogy összetapadjon, majd feltekerjük,mint a bejglit. Minden másodiknál alul van a kakaós és rajta a sárga. A következőnél sárga alul, rá a kakaós lap.
2-2 rudat összefonunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Újból kelesztjük, míg a tepsit kitölti.
A tejet a tojássárgájával összekeverjük és a kalácsunkat lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, ha barnulna, fóliával a tetejét letakarjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.