Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Főtt marhaszelet erdei gombás raguval recept
recept
Egyszerű

Főtt marhaszelet erdei gombás raguval

60 perc
5 adag
Megfizethető
5
2015. 12. 12.

Elkészítés

  1. A marhahúst egy darabban, enyhén sós vízben néhány szem borssal, fedő alatt hosszú időn keresztül, gyöngyözve feltesszük főni. Mikor a hús már félkész állapotban van, a szalonnát csíkokra vágjuk. A szárított gombát annyi vízben, hogy kétszeresen ellepje, beáztatjuk (lehet friss erdei gombából is csinálni, de a kereskedelemben kapható keverék, a legfinomabb, szárított erdei gombákból van összeállítva).
  2. A paradicsomról lehúzzuk a héját (vizet forralunk, majd a paradicsom csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, és szűrővel a vízbe mártjuk. Amikor a paradicsom héja kezd ráncosodni, kivesszük, és mikor meghűlt, könnyen lehúzható róla a héja). A vöröshagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sóval, kés lapja alatt vágódeszkán szétnyomjuk.
  3. Ha a hús megfőtt, kivesszük a főzővízből, száraz felületre fektetjük, lecsöpögtetjük. A főzővíz egy részét, mint kitűnő alaplevet, felhasználjuk a raguhoz. A maradék alaplét lefagyaszthatjuk későbbi felhasználás céljából, vagy zöldségeket, tésztát belefőzve kitűnő levest készíthetünk belőle.
  4. Nagyon kevés zsiradékon a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kisült zsírján a hagymát, majd a szétzúzott fokhagymát is megpároljuk. Enyhén megsózzuk. A meghámozott paradicsomot feldarabolva hozzáadjuk, majd rövid idő után a fakanállal szétnyomjuk. A beáztatott gombát is beleöntjük az áztató levével együtt. Felforraljuk.

  5. Kevés csilipehellyel, petrezselyemzölddel, őrölt pirospaprikával fűszerezzük, felöntjük fél bögre hús alaplével. Mikor visszamelegedett, elkeverjük a tejföllel, majd kevés keményítőt szitálva rá ismét elkeverjük.

  6. Enyhe gyöngyözés mellett kevergetve besűrítjük. A meghűlt húst ujjnyi, vagy ízlés szerinti vastagságú szeletekre vágjuk, száraztésztát, vagy galuskát főzünk mellé, és bőséges ragut halmozunk a tésztán tálalt hússzeletekre. Tejföllel is tálalhatjuk, ha valaki még igényel hozzá.

Megjegyzés
Nemcsak az ünnepi asztalra, bármikor tálalható. A főtt hús levéből pedig gazdag zöldséges levest készíthetünk.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Friss receptek

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.