Elkészítés:A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A zöldborsót is megfőzzük és lecsepegtetjük.
A koriandert száraz serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk. Amikor aromája már erősen érezhető, hozzáadjuk a tört chilipaprikát, és kissé átpirítjuk. A pirított fűszereket mozsárban vagy darálóban finomra őröljük.
A burgonyát, a borsót, a fűszereket, a citromlevet, az őrölt fűszereket és a mentalevelet összekeverjük.
A réteslapokat olajjal megkenjük, és 6-8 cm-es csíkokra vágjuk. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk az egyik végére, majd átlósan ráhajtjuk a réteslapot, aztán még egyszer felhajtjuk, hogy az alsó fele négyzetes legyen, majd újra átlós hajtás következik, s ezt addig folytatjuk, míg az egész réteslapcsíkot felhasználtuk, és a tölteléket tökéletesen becsomagoltuk. Ekkor a háromszög alakú tészta szélét kissé megnedvesítve „leragasztjuk” a csomagot.
Forró olajban, kétszer megfordítva aranybarnára sütjük. Egyszerre csak kis mennyiséget süssünk, és sütés után helyezzük papírtörlővel borított rácsra, hogy az olaj lecsepeghessen.
Forrón tálaljuk. Uborkás joghurtot vagy bármilyen csípős mártást is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.