Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Fűszeres csillagok (Zimtsterne) recept
recept
Bonyolult

Fűszeres csillagok (Zimtsterne)

45 perc
0 adag
Megfizethető
5
2014. 11. 19.

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 150 fokra előmelegítem, egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítok.

A tésztához minden szárazanyagot tálba mérek, elkeverek. A közepébe kis mélyedést készítek, ebbe kanalazom a mézet és a nem felvert tojásfehérjét. Háztartási robotgép habverőjével az egészet 2-3 perc alatt összedolgozom. Nem kell sokáig dolgozni vele, épp csak annyira, hogy a méz és a tojásfehérje átjárja a száraz összetevőket. Fogom a tésztát, és kézzel gombóccá állítom össze.

Kiterítek a munkapultra egy kisebb, süthető szilikonlapot (akinek nincs ilyen, használjon frissen tartó fóliát). Ráhelyezem a gombócot, majd egy méretes frissen tartó fóliát borítok rá, és ezen keresztül 1/2 cm vastagra nyújtom a tésztát. Se vastagabbra, se vékonyabbra nem érdemes nyújtani – ha vastagabb, nem sül át rendesen, ha vékonyabb, kiszárad! Az egyenletesre nyújtott tésztából 3 cm átmérőjű, csillag formájú kiszúróval annyit szúrok ki, amennyit csak lehetséges. A kis csillagokat az előkészített tepsire rakosgatom. A maradék tésztát ismét összegyúrom, és a korábbihoz hasonlóan kinyújtom. Fontos, hogy két tapadásmentes réteg között dolgozzunk, mert ez a tészta nagyon könnyen ragad a deszkához! Az így kapott homogén tésztából újabb csillagokat szaggatok ki, egészen addig, amíg tart a tészta. Ha mindet kiszaggattam, néhány percet hagyom száradni. Elegendő annyi időre, amíg elkészül a fehér máz.

A mázhoz a tojásfehérjét elektromos habverővel verni kezdem, 1-2 perc elteltével hozzáadom a citromlevet és a cukrot. Addig keverem, amíg sűrű, krém állagú, fényes, hófehér nem lesz az eredmény. Ez kb. 4-5 perc alatt érhető el. Minden kis csillagra 1/2 mokkáskanál fehérjehabot kanalazok, ügyes mozdulatokkal a csillagok pereméig elosztom a mennyiséget. Óvatosan kell vele bánni, és nem érdemes nagyobb mennyiséggel próbálkozni, mert ha leszalad a sütemény tetejéről, könnyen megpirul.

A sütőbe tolom a tepsit, a hőmérsékletet pedig azonnal 130 fokra csökkentem. 5-6 perc alatt megsülnek. Pontosabban inkább száradnak. Nem szabad elszíneződnie a máznak, tehát amint megszilárdult, ropogóssá vált, azonnal ki kell venni a sütőből. Rácson hagyom kihűlni.

Megjegyzés
Ha valami csoda folytán sikerül elrejteni belőle pár darabot, akár 2 hétig is tárolható jól záródó fémdobozban. Frissen is finom, de másnapra még finomabb! Ha fémdobozba rakom, minden réteget sütőpapírral választok el egymástól, így nyugodtan egymásra rakosgathatók a kis csillagok. További fotók és receptek <a href=http://www.mindmegette.hu/szikrazo-csillagokkal-teli-karacsonyt-48656 target=_blank>Habliliom blogjában</a>! >>> A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Friss receptek

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém recept
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.