A kicsontozott csirkemelleket csíkokra vágom (de egyben is lehet hagyni), beáztatom a tejbe kb. fél órára (ezt nem szabad elhagyni). Közben egy edényben összekeverek kevés lisztet, sok sót, sok borsot, paprikát és az apróra vágott rozmaringot. Mivel csak annyi ízesítő lesz a csirkén, amennyi ráragad a külsejére, így a fűszererek sűrűsége nagyon fontos.
Megvizezett ujjamat belenyomom a lisztes keverékbe és megkóstolom, így pontosan érzem, lesz-e rajta elég só, bors, rozmaring. Aránylag sok kell ezekből és kevés a lisztből. A paprika csupán a szín miatt kell a keverékbe.
Az olajat felforrósítom, és a tejből kivett csirkedarabokat belemártom a lisztes keverékbe, majd megsütöm. Ha apró darabokban van, nagyon gyorsan megsül. Nem barnul meg úgy, mint a bundázott hús.
Megjegyzés
Figyelni kell, hogy elég rozmaring legyen a csirkére ragadva, az adja meg az igazi kellemes ízét. Én a keveréket egy zárt műanyag edénybe elteszem, így máskor is felhasználható. Zöldséges rizst vagy krumplipürét tálalok hozzá.
A receptet Miszisz küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.