Előkészítés: A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Párolóbetétre a kuktába tesszük, és 3 dl sós vízben puhára főzzük (kb. 50 perc). A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, húsukat karikákra vágjuk. A zellert meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük.
Elkészítés: A megfőtt csülköt kicsontozzuk, feldaraboljuk (a főzőlevet megőrizzük). Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Rádobjuk a feldarabolt húst, és nagy lángon hirtelen lepirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, és felengedjük 1,5–2 dl főzőlével. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zellert. Jól összeforraljuk, meghintjük a fűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük, és végül hozzáadjuk a fokhagymát. Fedő alatt 10 percig forraljuk, majd a fedőt levéve elpárologtatjuk róla a felesleges vizet, és gyakori kevergetés mellett zsírjára sütjük. Sós vízben főtt burgonyával és salátával kínáljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 872 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.