Egy fazékban forraljunk fel vizet. Egy másik, nagyobb edénybe öntsünk 150 ml vizet, tegyük bele a csilipaprikát, a csillagánizst, valamint 120 g kristálycukrot.
Közepes lángon főzzük, amíg a cukor el nem olvad, kevergessük, majd hagyjuk felfőni. A citromot mossuk meg, a héjából vágjunk le 3 hosszúkás darabot (vigyázva arra, hogy fehér rész ne kerüljön bele). A citromhéjat tegyük a cukorsziruphoz, majd kis lángon főzzük tovább. A barackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, és öntsük le forró (lobogó) vízzel. Hagyjuk állni kb. 3 percig, majd hámozzuk meg.
Minden fél barackot vágjuk fel nyolc szeletre, és tegyük bele a cukorszirupba. A szirupot újra főzzük fel a barackokkal együtt, majd csökkentsük alatta a lángot, és hagyjuk főni, amíg a gyümölcsdarabok meg nem puhulnak.
Közben a citrom levét keverjük össze a maradék cukorral és a mascarponéval, majd ezzel tálaljuk a barackokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.