Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, majd sütőben 200 fokon puhára sütjük. Ezután kicsit pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és fakéssel püré jellegűre vágjuk.
Kevés margarinon a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk, majd kihűtjük.
Habüstben a margarint habosra keverjük, fűszerezzük, majd hozzákeverjük a pürére vágott padlizsánt.
Fogyasztható házi kenyérrel, lángossal vagy ciabattával.
A padlizsános falatokhoz gazdag, enyhén savas száraz fehérborok, de leginkább a Napbor illik. Intenzív, szép, harapós érett illatok, vibráló ízek és erőteljes zamatok jellemzik ezt a fehérbort. Gazdag és meleg tüzű, hosszú utóízében kellemes fanyarka sejlik fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.